Phuket, Thai: 13 June 2010 Part 2

Thursday, June 17, 2010

Bila dah puas kat Karon View Poit, Mohammad bawa kami naik gajah lak.....Oh nak naik gajah seekor maximum cuma dua orang je...sorang adult dikenakan 800bath (RM80)...mahal jugak yer....Syaura kena 400bath(RM40)...abiy naik ngan Syaura...ummi naik ngan Sufia...wah seram jugak yer...sebab tinggi kot and gajah jalan huyung hayang..hehehe...paling mencabar bila gajah turun bukit..nak tergelungsur rasanya Sufia...hehehe..enjoy our pic there...

Kami sebelum elephant trekking
Owh gajah pertama tu, I la ngan Sufia..gajah belakang I gajah Cekgu Intan, yang belakang sekali gajah Abang Sam (ehehe..jangan marah Intan!:P)


Safely arrived..:D

After naik gajah...berpeluh ko!!
Lepas naik gajah, Mohammad bawak kami test tembak pakai rifle..tapi kami yang girl girl ni tak minat....Abang Sam(hubby Intan) je yang menembak...the real rifle kay!After that kami di bawa gi lunch kat restaurant tepi laut....hmmm...makanan tak brapa nak best...harapkan harga je mahal...so so-so ajerla...hehe..
Then kami gi Zoo Phuket....hehehe....enjoy gambar ajerla yer...

I like this pix...:D
Aina n Syaura...best friend nih..takelh dipisahkan...
The map
Adik naik badak..:)
Naik buaya laks ngan Kak Aina
Vogue mommies..:)
Anak I 3 orang kay...rapay2 gitu..:P

Lepas balik Zoo, masing2 dah penat giler...sepatutnya Mohammad nak bawak kami ke kedai jual mutiara, kilang gajus and sarang lebah...tapi mak budak and budak2 dah tak larat kami ke kedai mutiara ajer....Ummi Sufira ni sempatla borong cincin sebentuk (mutiara air tawar je..:P) and anak2 gelang mutiara sorang satu...kelasla nak tayang gak cincin mutiara ni...
Sila fokus kat jari manis I tuh..ahahaha...

So lepas dari Kedai mutiara kami terus balik ke hotel...so berakhir lah journey kami untuk second day di Phuket..balik tuh, penat2 pon layan lagi jacuzzi ngan swimming pool..hehehe...sampai sakit badan u olss....layan gambar lagi...malam terus tido awal semua....abah2 je keluar PEGI KEDAI...ahahaha...to be continued....:D


I test skill kuak telentang...lama tak swimming nyah..berhabuk!
Aina and Syaura layan jacuzzi berdua...:)

I test gaya bebas laks...hehehe...

10 comments:

Fid said...

amboiiii

tapikan anak dah besar mak ayahnya masih 'kecik' hahhahaaa

Fid said...

naik buayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

lailasani said...

wahhh.... syoknyeee bercuti sakannn...

CapT said...

dlm gambar semua gegurlllll jekkk.. hihihihi.. bile daddy nak ade geng nih??

Sayang.Ibu said...

wakakkakaaa...CapT, daddies tu semua jadik playboy pasal dikelilingi dara2 jelita.. wakakkakaaaa

mimi wehhh...mmg marathon btol n3 ko nyahh, aku baru hegeh2 nak buat n3 2nd day nih..hahahahaaa..apapun really enjoy the moments ngan korang laa beb, bley bercuti2 lagi pasni... :P

Nieza Ishak said...

wahh syioknya mimi,

faisyura said...

woweeeeeeee... bestnyee...

berani gak ek ko naik gajah tu roza.. ngeee...

Ana said...

wahh bestnyaa pi Phuket..next time kalau nk pi leh rujuk pada mimi yekk..hihiih..

baju syaura n sufia bnyk yg sama yekk..nie yg x sabo nk kuarkan baby girl nie..leh beli sama ngan kakak auni..sepasang gitu..hihiih

zailamohamad said...

Zaila pon g kat elephane village tu tapi tak sempat nak naik gajah sebab masa tu rush sangat..apa-apa pon memang best g Phuket kan, makanan pon sedap;)

~Umi.Sufira~ said...

Kak Fid, kecik???tang mana tuh kahkahkah...

Kak Laila...sakan...taknak balik sini rasa..buleh?ekeke..

Capt, hehe...meriah daddy dikelilingi bunga2...:D

Intan, marathon aku pon ko dulu sampai garisan penamat:)

Nieza, syok banget..:D

Baid, serius aku cuak giler sebenarnya..ahaha..

Ana..buleh2...sila bertanya kalau nak gi nanti eh..aah suka pakaikan budak berdua ni baju sama..:D

Zaila..owh sayangnya tak sempat naik gajah...tapi memang best kan...puas makan tom yam kat sana kan..:D