Tak Semua Orang Suka...

Thursday, July 22, 2010

Awas!Ini entry luahan perasaan...:P

Alkisah sejak dua menjak kesibukan yang melanda diri...Kalau kawan2 blogger perasan dulu hari2 US keluar n3 kan...tak pernah blog ini terabai...tapi sejak beberapa bulan lepas, kerja bertambah2..management bertukar....nak access internet pon jarang sekali...takut kena catch traffic high ngan management...kat rumah update FB kejap2 tu bolehla...tapi nak blogging lama2 rasa tak nyempat manjang.....Ohho balik kerja pon selalu lewat....

Bila cerita pasal balik kerja ni lah....US terkena...bila asyik balik lewat US malas nak susahkan hubby....selalu balik tumpang technician yang kerja satu tempat nih..yerla waktu kerja diaorang 8-8...so sempat tak sempat US kena siapkan kerja pukul 8 gak..kalau ada conference call melampaui pukul 8, US mintak boss cakap takde kereta nak bali tumpang orang...

So memang selalu tukar2 tumpang kereta...saper2 jelah yang lalu umah US...tapi ada sorang tech ni memang US selalu tumpangla...masih bujang.....Nak dijadikan cerita, rupanya dalam tak kisah orang yang menumpangkan ada orang lain yang kurang senang....laga2kan US ngan girlfriend tech tu.....yer siap si tech datang umah US nak tunjukkan kat si girlfriend yang US dah kawen anak dua....Jangan tak caya si gf masih tak puas hati...cakap US nampak macam belum kawenla apalah...walaupon dah nampak handbag US jenama Sufira tuh...

Kalini US memang betul2 amik pengajaran....dalam diam2 rupanya ada mata yang memerhati dah tak puas hati...orang dalam tempat kerja juga...yang menyampai dan membakar si gf...berhati2lah yer sentiasa....di depan kita nampak senyum meleret...belakang memburuk2an melaga2kan...Sampai sekarang US masih tak tahu siapa...tapi cukuplah membuatkan US sedar..kadang2 orang yang dekat2 ni lah yang memakan diri...So apalagi langkah berjaga2 terbaru US....pstt..akan di update later..tunggu....:D

12 comments:

Fid said...

US
u mmg la nampak mcm tak kawen lg maybe u kena pakai tag kot 'saya bini yort anak 2-sufira'

hahahahaa

menten dik menten awek mudaaa

izzahazfar said...

kak,
mmg camtu la...just bcarefull ngan org yg tak menetu ni..

dah pernah kena..hihihi

take care kak!

SYANI said...

Ambil iktibar dari apa yang terjadi. Lagi pun lagi banyak buruk dari baiknya..

Zety Zin said...

susah jadi orang cun nih.

hmm.. lenkali kena extra careful la kot. take care.

My_Aqeelah said...

mimi, kita rasa gf dia mmg kaki jeles la. kuat cemburu, tak kira la ada org cucuk atau tidak. mmg ada org yg jenis begini. kalau setakat org cucuk, takkanla dh tgk proof depan mata pun masih tak puas hati. tak paham deh.

pearl said...

kasihan ko roza. alah roza, ape lagi, kerje siang malam, angkut la satu kereta besar sebijik. biar terbeliak biji mate gf yg cemburu tak tentu pasal itu. ape dia ingat ko tak mampu ke berkereta sampai nak kene tumpang kete bf dia yang tak seberapa itu.. hahaha

necchan said...

apepon mie, aku rs bab2 ni walaupon mgkn dlm keadaan terpaksa dan tumpang tu pon beramai2, kiter perlu tetap hati2 (taqwa). albeit status kiter sbg isteri org dsb nya, kita takboleh terus merasa selamat dri fitnah, sebab realitinya ruang2 utk fitnah tu sentiasa terbuka luas sebenarnya...huhu...

teringat kisah nabi kuar jalan malam2 dgn isteri dia, pon dia `announce`(?) kat org2 yg dia jumpa sbb takut org2 yg melihat akan bersangka buruk. sedaya upaya baginda cuma nak hindarkan pintu2 fitnah sekecil mana pun ia, drpd terbuka...

nak2 menumpang kereta org berlainan jantina dan bukan muhrim ni, i guess lebih besar keperluan utk menjaga diri dan maruah sblm apa2 terjadi. walaupon kita boleh `jamin` nothing will happen, hati kita ini Allah yg pegang. syaitan juga sentiasa ada mencucuk2 di sana sini. sebaiknya tumpang kereta yg sama jantina aje mie..iA lbh aman dri fitnah dan cucuk2 sang syaitan.(xkiter yg dicucuknya, mgkn yg menumpangkan, boleh jd juga yg melihat kita ditumpang sang pemberi tumpang. hehe.)..:D

(gomen mie, kalau comment ku ini sounds harsh n provocative to u. hehe..harap2 apa yg cuba nk dicakap tak silahfaham. serius, i care abt u tau..hehehe.:D

Sayang.Ibu said...

hmmm personally aku setuju dgn komen nechan... kdg2 beb, lidah org ni lebih tajam dari mata pisau. mmg lumrah org akan berkata bila tengok keadaan ko tu. cukup baik x ada org yg jahat mulut memfitnahkan ko pd yort pulak. aku rasa, ada baiknya ko amik langkah x menumpang mana2 mamat lg laa beb, bujang mahupun dah kawen kalo hanya ko je berdua ngan dia. pendapat aku, lebih baik 'menyusahkan' suami sendiri dari susahkan org lain yg kemudian menyusahkan pulak diri kite.

ko kena ingat mi.. ko tu cun, bergetah lagik... mmg org saspek anak daro lagik.. ahakkkssss.... so becareful beb... kalo xde solution, maybe ko kena fikirkan utk beli 2nd car, beli kancil murah2 je beb..senang nk pi blk keje... take care beb... :)

mirah said...

yer la klu makin teruk, kena amik langkah lain lah tu. Betul ckp cikgu intan, beli 2nd car ke?...

~Umi.Sufira~ said...

Ya kawan2 terima kasih atas kata2 nasihat dan sokongan yer..:)

Apalagi US pon nak angkat kereta baru satu bijik...:) Wahai sang gf, tak koser la nak kacau pakwe u tuh...bukan hensem pon...laki ai lagi hensem tau...hehehe...

yOrTs said...
This comment has been removed by the author.
yOrTs said...

eh? I hensem ke? aiseh... kalau I hensem, lagi susah nak I nak tumpangkan org ni... kang ada bf2 yg jeles. ahak ahak

sebenarnya bukan selalu tumpang org... biasanya aku amik. sesekali je. rasa total tumpang tak lebih 10 kali kot. cuma biasa la. mulut tempayan tutup pakai dulang. mulut org tutup pakai kaki