Buka Jahitan Di Kepala~

Thursday, April 1, 2010

Alhamdulillah malam semalam dah berjaya buka jahitan di kepala si kecil...masih ingat lagi n3 4 jahitan ini? Diam tak diam dah seminggu lebih Sufia kena jahit yer....Oh walaupon dapat surat dari Hospital Kula*i untuk buka jahitan di sana, kami memilih untuk buka di klinik swasta saje....

So balik kerja semalam, beramai2lah menghantar Sufia buka jahitan...Ummi macam biasa pemerhati dari jauh...Mak ngilu nyah!Begitu rupanya buka jahitan yer???? Benang tuh di tarik panjang dari kulit kepala and then doc pakai macam gunting kecil untuk potong benang tuh...Uwaaa!! Ummi tutup muka tengok ikut celah jari....macam ngilu je tu...Begini rupanya lepas dicabut....


Tapi si kecik boleh buat muka dek macam takde pape...nangis tidak..berbunyi pon tidak...tak sakit agaknya kot...err..tapi itulah ummi yang tengok nipon ngeri....Alhamdulillah doc berjaya buka semua jahitan dengan mudah....And then paling best free of charge! hehe...senang agaknya kan.....Hmm..cukuplah sekali anakku sayang...Jnganlah berulang lagi jahit2 ni nak...Ummi yang ngeri!

5 comments:

Sayang.Ibu said...

wehhh...ngeri nyahhhh... cemana sufia blh relax je??? aku baca pun ngeriiii

Zety Zin said...

huu lagi sekali aku rasa ngilu, nyah. cayalah sufia diam je.

Mommy Lyna said...

kalo anak jantan mak konfem dah melalak tak hengat tuh

~Umi.Sufira~ said...

Intan, aku taktaulah apa ilmu dia pakai...hehehe...

Zaety, serius ngilu....ko baca pon ngilu apalagi aku yang tengok ni...hehehe...

Mommy Lina--> Eh, belum tau lagi..ntah2 sama macho kot:)

dianna said...

salam. boleh tak nak tahu macam mana cara penjagaan luka jahitan? tq