Mengapa Blog Ini Sunyi???

Wednesday, April 7, 2010

Tuan punya blog ini adalah sangat2 merindukan zaman kegemilangannya berblogging suatu ketika dulu....hari2 mesti mau keluar satu n3 at least...full of ideas...and hari2 melawat ke blog orang sana sini meninggalkan jejak sekurang2nya tanda senyuman....Walaupon pengunjung ke blog ini takde ramai mana adanya..hehehe....

Tapi itu semua dulu, semuanya dulu...ewahh!!hehehe....sejak dua menjak company tempat tuan punya blog mencari rezeki bertukar tangan....Oh oh....hampir lemas tuan punya blog ini dibuatnya...nasib baik tak tenggelam terus terjunam.....bulan pertama management bertukar tangan....keluar satu email...habis semua data2 penggunaan internet dikeluarkan berbentuk graf....hahaha....saper2 nama naik kena warning..."Sila pastikan penggunaan internet berkaitan dengan kerja sahaja.."..Omak kau terkejut den! Siap brapa MB..brapa hit..brapa lama pakai...keluar ikut user name..and email tuh dihantar ke seluruh pekerja...satu dunia tau woo..saper paling banyak mengular..ahahaha...nasib baik nama tuan punya blog ni tak ada tau....Malu besar wo..taktau mana nak sorok muka..hehehe...FB kat company memang dah kena block! Nasib baik blogspot buleh bukak lagi..so curik2la tengok yang mana sempat...

Then kat rumah, bila anak dah sekolah ni komitmen tinggi...selain dari Sufia yang suka memanjat ketika bonda terchenta mahu berjinak2 dengan laptop..komitemen kerja di rumah memang banyak adanya...so ala2 nak keluar n3 tak keluar..gitulah adanya...

Oh oh dan lagi...kerja semakin bertimpa2 adanya...banyak giler tau....Yang lagi sadis...udahla enjiniya kat plant tuan punya blog ni ada 2 orang aje...sorang dah nak berhenti....adakah ini juga tanda2 tuan punya blog akan semakin kelemasan bertimbunan dengan kerja2.....dahla tuh...replacement masih tak nampak bayang...sob sob...sabar je haku....Takpelah...inilah cabaran mencari rezeki kan....Tapi yang penting harini tuan punya blog dapat keluar satu n3..ahahha...sebab bos dia kena out-station..hehe...bak kata orang...kalau kucing takde si tikus berlari2...hihi...setuju?

Yang penting, tuan punya blog nak berterima kasih pada kawan2 yang masih sudi menjengah ke sini walaupun update tak semenggah mana...dan kepada follower2 baru..I really appreaciate u olls..Muuuuaaaahhh!!:)Thanks a lot yer...

10 comments:

Me_Bee N Kids said...

Wah ..strictnye , sampai details bagi the whole company ..Kalau akak pun ..takut ...dasat - dasat ..

Yer Mimi , mmg bebudak skang ni keje skolah bertimbun2 ..kat kindie kurang sket tapi masih ade ..:)

Gambatte ne shigoto !! ..Makin kurus la mimi ...

Nurhayati said...

takpe..bila berkesempatan update banyak2 terus ;)

ena said...

dasatnya opis tuh... hahaha part kat umah tu ku paham ekekeke

♥Hernee Nazir♥ said...

alahai siannye..tu la mimi dh menyepi je kn skrg ni..hehehe

~Umi.Sufira~ said...

Kak Liena, makin kurus tuh kisah dulu2...kalau sekarang makin banyak kerja makin tensen makin gemuk...ehehehe..
betul tu kak...banyak kerja sekolah diaorang...kadang kesian tgk....

Nurhayati, bila berkesempatan takde idea pulak nak tulis apa..ehehe...

Ena, hmm...sejak tukar management baru memang dasyat..kihkih..

Hernee, tu yang menyepi..nak menyinggah blog hernee pon dah jarang2...haih..:(

Mummy Dasy said...

huhuuhu sama ah kite...

YatieJay said...

Mimi tukar company ke atau company tukar owner?

Cut cost la tu agaknyaaaa....

~Umi.Sufira~ said...

MD, huhu patutlah mummy pon mula mnyepi..:P

Kak Yatie, bukan tukar owner...tukar management....bukan cut cost kak...dia nak suruh pekerja dia semua berdedikasi konon...taip sms pon kena sound..haih...

lailasani said...

kalo kat kaisha, samelah kita. kena monitor aje. tambah2 lagi dh dekat ngan increment ni. kalo nama naik, otometik terus dpt gred C or D.. huhuhu... pastu blogspot takleh log in pun.. buleh bukak n bace2 je.. FB apetah lagik.. huhuhu.. sabo ajelah...
btw, ade jiran akak ni hubby dia keje sama kaisha ngan mimi gak. QA... okusan dia ckp, plg awal balik keje kol8... siann..

~Umi.Sufira~ said...

K.Laila, jiran akak tuh yang kerja FCI nama dia Fahmi ke?hehehe...biasalah tu kak kerja sini....lagi2 baru tukar management ni..ekekeke...