Saya sudah cermat!

Thursday, April 8, 2010

'Saya' di atas bukan tuan punya blog yer...tapi anakanda terchenta yang dah sekolah tuh...Cik Syaura kita...Alhamdulillah dah 4 bulan persekolahan....Banyak dah perubahan yang ummi rasa kat Syaura...

Sekarang tak payah push push buat homework lagi..Syaura dah tahu sendiri mana satu buku yang ada homework..mana page yang nak kena buat...hehehe..tapi pemantauan dari ummi ngan abi masih sangat penting lagi...

Then, pagi2 nak pegi sekolah Syaura dah tahu mana satu baju nak pakai...simis, stokin semua nak ambil kata mana...ummi cuma prepare kan kat satu tempat....salin baju pon dah tak selambat dulu...kalau tak hari2 nak kena kerah suruh cepat sikit bergerak..ehehehe...

Then, kalau abiy lewat amik Syaura kat sekolah, Syaura dah tak nangis lagi...Syaura dah tau mana nak tunggu...duduk dengan saper..kalau tak dulu tak bole lewat sikit...asal lewat sikit je dah menangis...macam la abi lupa nak amik dia kan....

Dan yang paling penting sekali...Syaura dah cermat!! Tang jaga stationery sendiri, tang jaga kebersihan baju sekolah...Stok Vanish memang sentiasa ada kat rumah...nak buat sental daki2 kotor kat baju ngan tudung sekolah la katakan...tapi comot baju sekolah Syaura tak seteruk comot bajunya dulu2...Alhamdulillah...tak sia2 ummi bising hari2...kuikuikui.....Cuma tang kasutlah..ummi masih tak dapat nak nolong...pakai 2 hari dah macam pakai sebulan tak basuh..hehehe... Papehal pon ummi suka sangat ngan perubahan ketara Syaura tuh yer...Sayang anak ummi!:)


6 comments:

Ila said...

Bestnyer cik syaura dah pandai...
sesuai dah, anak dara...:)

roza, best yek tgk anak kita ila ada perubahan positif and dah nampak berdikari....baru darjah satu tu...

good mommy reward is presented to you.....:D

~Umi.Sufira~ said...

Alhamdulillah Ila...banyak dah perubahan positif yang aku nampak....syukur sangat..:) Thanks Ila....

lailasani said...

wahhh.. bagusnye syaura...
tu baru 4 bulan tu... nti update pas setahun lak.. sure makin banyak perubahannyaaa.. :)

CT said...

lama dah tak jengah mimi dan keluarga...

waaaa syaura dah jd good girl yg amat la...alhamdulillah...sejuk perut ummi mengandungkan syaura...:) keep it up girl

~Umi.Sufira~ said...

K.Laila, hahaha...InsyaAllah:)

CT, mimi pon dah tak aktif blogging...:( Alhamdulillah sejuk perut ummi dia...:)

握壽司Stanley said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚