Weekend lepas~

Monday, August 16, 2010

Wah nikmatnya berpuasa kat umah yer....leh tido lama2...hahaha....teruk2...bila mak pak nya tido anak2 skali join tido lama2...isk isk kurang pahala posa...jangan ikut yer kawan2...tapi tulah bila posa kat umah awatlah terasa lambat sangat jam ni bergerak kuikuikui...mak pak nya OK lagi....dapat kat anak dara yang baru belajar nak posa nih asyiklah tanya lagi brapa jam nak buka....takpon brapa banyak kali daa bukak tudung saji..isk isk...tapi syabas buat syaura, baru sehari je ponteng posa...kira orait la tu yang yer...:)

Weekend lepas hari Sabtu, we ol konon2 jalan2 nak tengok baju raya...'tengok' je OK....tapi dah nama perempuan, mana tahan meh tengok yang cantek2 dan lawa2 ni...frankly speaking US memang tak prepare baju raya dari awal...ntah kenapa...tup tup alamak dah dekat posa dah...udahnya beli yang dah siap jer...mula2 we ol berjalan kat angsana dulu...takde yang berkenan and takde yang sedondon..hehehe...jom ah kita 'tengok' kat Kotaraya laks...kata abiy nya kan....US ikut ajer...wah kat sana dapat pulak sedondon sama untuk US dan anak2....kurung Pahang kain cotton...bukan senang u ol nak dapat beli yang sedondon anak beranak lagi2 kalau beli baju siap ni..apalagi US grab jelah...tu yang asal2 nak 'tengok' jadi nak 'beli'..hehehe....tapi US puas hati...rasa tak sabar lak nak pakai ngan budak dua orang tuh...:)

Bukak posa lak, hari Sabtu US buka posa laksa johor....hari ahad mee bandung..hehehe...sabtu berbuka ramai2 umah parents US, wah wah memang selera habis! Harini dah pening dah apa lak nak masak..ehehehe...

5 comments:

Ealyie said...

angsana lama dah aku banned nyah.. tatau aa kenapa.. tapi kotaraya pernah la jejak b4 bersalin iris, hmm.. not bad kan.. cuma mmg sempit gilor ah lam tu dgn2 kedai baju kuih semua ado.. ehehehe..

p/s: ko buat aku rasa nak pi sana jegh..;)

Sayang.Ibu said...

kaler ape nyah ini tawun? aku smlm baru pi ukur badan utk bj kurung anak2 dara aku tu. kain dah lama ada, tinggal lg mls nk ukur cepat2 takut kang kejap je dah senteng... hahahhaaaa...
hmm da lama aku x ke kotaraya

Nanak said...

wah,bestnya dpt bju raya sedondon..kaler apa taun ni?

~Umi.Sufira~ said...

Ealyie, memang sempit...and nak kata murah sangat tu takdelah...cuma eksaited sebab dapat sedondon...:P..hehehe..nak pegi, pegi jelah beb...kuih pon penuh bersusun2..hehehe...

Intan, ko tau kat sini dah takde saper nak amik upah jahit baju..buleh?kesian tau aku///tu yang anak beranak beli baju dah siap jo!hehehe...

Nanak, kaler takleh reveal hehehe..nanti entry raya baru tayang kay!:D

maya amir said...

selamat hari raya:)