Mengikat Perut!

Wednesday, February 17, 2010

Dengan ini tuan punya blog ini mengumumkan bahawa dia akan mengikat perut gara2 kenaikan berat melampau sejak 2 menjak stop BFing ini....hua hua hua...

Yer setelah stop BF since lebih kurang 2bulan lepas, aku telah mengalami kenaikan berat badan sebanyak 4kg..apa kes? Jogging tetap jogging u olss..nampak gaya jogging pon dah tak jalan ni....langkah berjaga2 supaya berat ini terus naik dan naik dan naik ialah dengan cut makan....cut yer! Langkah pertama ialah tidak mengambil dinner malam tadi...oh nampak gaya masih buleh tahan....tapi bangun pagi punyalah bergendang perut..hahaha..langkah kedua ialah mengurangkan kuantiti sarapan pagi....ambil meehoon goreng setengah pinggan..konon! Tengahari ini Ya Allah..berkeroncong pulak perut ni yer...

Mungkinkah malam ni akan skip dinner lagi???Just wait n see la...tengoklah amacam leh tahan tak..ekeke..bukan apa...lemak2 n selulit kat peha ni memang tak buleh tahan...tayar dunlop pon dah mula bertapak kat perut yang dah sedia ada menggelebeh ni...seluar2 dah mula rasa ketat...mak malas nak beli seluar lain u ollss....huhu...Tengoklah seminggu dua nih..ada perubahan tak? Kalau tak turun pon berat ni tak kisahla..jangan ko naik lagi!:P

8 comments:

CY4.0 said...

nok, diet camne pun, breakfast biar heavy.

~Umi.Sufira~ said...

CY, setengah pinggan mak tuh sama ngan satu pinggan CY..ehehehe...

Sayang.Ibu said...

slmt berdiet nyahhh... haku lom bley diet giler2 lagik,kena GRAD dulu mcm hang.. ;)

Mak Su said...

salam kenal, maksu teruja nak masuk sini dengan tajuk tu, sbb maksu pun tengah berusaha ni, caiyuk caiyuk :)

Mummy Dasy said...

selamat berdiet..chaiyok...

faisyura said...

aloohhh.. nak diet ke roza... tgk ko slim jeeeee... aku yg patut ikat simpul perut.. ;P

DNNA said...

Salam perkenalan beb :)

Nak donga cadangan den tak??

Apo kato ekau gantikan yo dinner ngan makan oatmeal ...

Sungguh sodap dimakan dengan susu sojuk dan kismis ...

Tapi tak berapo nak enak dimakan begitu saja ...ha ha ha ...

Yang penting ... perut kenyang, lemak jahat pun dapat dikurangkan Insya Allah kalau makan dengan konsisten ... :)

~Umi.Sufira~ said...

Intan--> Ko makin kurus nyah!! takyah diet2 dah...:P

Mak Su--> Chaiyok chaiyok! semoga sama2 berjaya:)

MD--> Thanks:)Chaiyok!

Baid--> Mana yang ko tengok slim...lemak makin menebal ni Baid:P

DNNA--> Salam perkenalan...thanks for the tips:) Ada dengar jugak b4 this tentang penangan oats nih...tapi tulah tekak ni macam nak tak nak je telan...ekeke..tapi InsyaAllah akan diamalkan nanti:)