CNY holiday~

Tuesday, February 16, 2010

Dah macam acara tahunan pulak kalau Chinese New Year Holiday jer mesti balik hubby's hometown di Sg. Besar...

Bertolak pagi Sabtu, pukul 9 pagi....dengan harapan jalan tak jammed...tapi sebab kami menentang arus, most of the time kereta cuma bergerak perlahan..taklah sampai jammed teruk...macam tu jugak wakt perjalanan balik..kami bertolak balik pukul 9 pagi hari selasa..jammed di Seremban dan jalan keluar kat Machap..lain2 agak smooth juga....manage to arrived at home pukul 5petang selepas menyinggah sana sini...:)Owh how much I miss my home.....yerla manakan sama rumah orang dengan rumah sendiri...hihi...

Di Sg. Besar, kami ambil peluang shopping baju2 murah2 dan best2 di pekan Sg. Besar..jangan tak tau banyak sangat kedai2 baju2 dan kain2 murah kat sana...kadang2 sampai berbas2 rombongan dari serata pelusuk negara datang ke pekan Sg. Besar semata2 nak membeli belah kat situ...Tak caya tanya orang Sg Besar? Betul tak?hehehe...ambil peluang juga beli telekung baru...ntah bila sejak kali terakhir beli telekung...Made In Indonesia..kain pon best ngan harga berpatutan...

Cuaca pulak memang amat panas....sawah padi lak baru lepas potong.....memang sangat panas dan nampak kawasan sawah padi terbentang luas sangat lapang...Tapi cuaca panas ni jugaklah Syaura sibuk nak main kat luar...baling batu ke anak sungai....kasik canlah kat kakak Syaura enjoy the moments kat kampung abi kan....

Tapi paling tak best our phone line...Owh kami telah menukar line phone dari M*xis ke digi since 2 months before.....nak murah sikit kononnya...tapi si rumah PIL line sangat teruk...cuma emergency call only yang tertera kat phone tu...hihi...so kira ter'isolate' la kami for 4 days 3 nigths hehehe...

Us at umah atuk and nenek Sg. Besar!:)

itu ajerlah update kami untuk cuti raya cina kali ini....so CNY holiday u ols macammana?

9 comments:

Ealyie said...

wahhh.. nyopping ko nyah.. best2.. eheheh..
takde coverage, bole bikin jiwa tenag apa.. takde gangguan..;p

~ As ~ said...

ihhh aku jeles lah org shoping murah2 ni....ahahaha...
rumah aku ari2 takde line digi, aku heran jg apasal aku tak tukar lg....ahahaha

Fid said...

buat pengethauan adik
pengasuh2 taska akif semuanya org sg besar hahahahahahhaha

syok 'raya'!

Sayang.Ibu said...

best nyah kg MIL ko ada sawah padi.. aku mmg seumur idup x pernah memain kat sawah padi.. hahahaaa.. btw.. no maxis ko tu pakai lg ker?

mirah said...

kami pun sakan gak bercuti, sampai nak demam ni ha.. haha..

izzahazfar said...

sakan tidoq...hehhe...hari ni malas nak keje..camne kak?

~: UmmiNor:~ said...

lepak umah, anak kena chicken pox uwaaaaaaaaaaaaa....

ninaazmie said...

balik sg beso rupenye..xg tau pun..xpe, lain kali jupe..kt sini mmg line digi xbest..nina dl pn digi gak, tp skrg dh tkr celcom, tp no still sama. rasenye celcom lg berbaloi2..klu digi ni cm ada caj yg tersembunyi jer..

Mummy Dasy said...

xde g mana2...tido jek